Shimano

Ismerkedj meg a különböző Shimano Steps e-bike rendszerekkel a Tesztnapon!

A kerékpározás történelmére építve, gondosan fejlesztve egy évszázadon át.

Semmihez sem fogható érzés a Shimano STEPS e-bike-ot hajtani. A  dombok egyszer csak síkká válnak, a várost pedig hirtelen kisebbnek érzed. Ahová eddig csak autóval értél el, oda most egy kellemes és szórakoztató tekeréssel is eljuthatsz. A kerékpáripar legmeghatározóbb pillanata 1921-re nyúlik vissza, amikor megalkottuk a szabadonfutót. A Shimano-nak így közel  100 éves tapasztalata van már kerékpáralkatrészek fejlesztésében  és gyártásában, a Shimano e-Bike rendszerek pedig folytatják a Shimano fejlesztések hosszú sorát. Igazából bármelyik kerékpár el tud vinni téged az utadon, de csak a STEPS adja meg az erőt, hogy újratölthesd szenvedélyed a bringázásban.

 

Shimano Steps e-bike

 


STEPS - intelligens, csendes és könnyen használható e-bike rendszer

Egy rendszer, ami mindenki számára biztosítja a teljesítményt és a rugalmasságot. Ez a lényeg! A SHIMANO STEPS-el igazán kitolhatod a határaid, ráadásul mindezt felfrissülve teheted, sőt akár automata sebességváltással is használhatod!


A SHIMANO STEPS E6100

Az az e-Bike rendszerünk, amely nap, mint nap inspirálni fog a tekerésre. Minden pedálcsapással szinte érezheted a tökéletesítésébe vetett fél évszázados kemény munkát. Legyen szó a forgalomban való tekerésről, a környék felfedezéséről vagy egy baráti találkozóról egy kávézóban, mindenhol úgy érezheted, mintha egy lennél a kerékpároddal.

 

Shimano Steps


 

35 év az MTB élmezőnyében

A 70-es években a kaliforniai Marin megye néhány vállalkozó kedvű úttörője a Tamalpais-hegyi pályákat célozták meg felújított cirkálóikkal, amelyeket klunkereknek neveztek. A hegyi kerékpárokat ekkor még fel sem találták. Nem sokkal ezután, 1982-ben, a Shimano kiadta az első igazán MTB felhasználásra tervezett családot (Deore XT), hogy az új kerékpáros stílusban is jelen lehessen. A Shimano folyamatosan erre az alkatrészcsaládra építkezett, új technológiai fejlesztéseket alkalmazva, hogy továbbra is a hegyi kerékpáros hajtáslánc vitathatatlan vezére maradjon. Hasonlóan innovatív technológiák alkalmazásával jelent meg a piacon a Shimano az első E-MTB rendszerével is.


A SHIMANO STEPS MTB

Lehetővé teszi, hogy ugyanazt az izgalmat tapasztald meg, mint azok srácok a 70-es években. Ez a teljes szabadság érzése, ahol kitolhatod a határokat, hogy messzebbre mehess, mint valaha. A Shimano gazdag MTB know-how-jára építve, már az első pedálcsapástól megbízható partnered lesz egészen hazáig. De figyelmeztetnünk kell rá, hogy nemcsak hogy a hosszabb utat fogod választani hazafelé, hanem azon fogod kapni magad, hogy másnap is végig akarsz majd menni azon az ösvényen.

 

Shimano Steps

 

 

Kipróbálható e-bike rendszerek:

 

 

Bővebb magyar nyelvű infó a Shimano Steps rendszerekről itt:
www.paul-lange.hu/shimano-steps

 Hogyan lehet tesztelni?

A Mozgásvilág Kerékpárfesztivál és Tesztnap szabadon látogatható, ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény. A kerékpárok és egyéb eszközök tesztelése az alábbi módon történik.

SZEMÉLYI FELTÉTELEK

18. életévét betöltött természetes személy, vagy szülői beleegyező nyilatkozattal rendelkező kiskorú. A tesztelésben mindenki saját felelősségére vesz részt. A sporteseményre történt jelentkezésével a jelentkező kijelenti, hogy fizikailag jó állapotban van, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodásért, balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
Az esemény látogatója elfogadja, hogy a sporteseményről készült film-, és
képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet és
ezért ellenszolgáltatást nem kér.
A változtatás jogát fenntartjuk.

REGISZTRÁCIÓ

A tesztelőknek regisztrálniuk kell magukat a tesztnapra ezen a felületen. A helyszínen is lesz lehetőség erre, de egyszerűbb és gyorsabb ha előre megteszed ezt. A regisztrációval rendelkezők az esemény napján és helyszínén, az információs pultnál vehetik majd át karszalagjukat. KARSZALAG NÉLKÜL NEM LEHET TESZTELNI!

IDŐPONTFOGLALÁS

Egyre népszerűbb a tesztcenterek körében az előzetes időpontfoglalás. Így előre összeállíthatod a napirendedet, bebiztosíthatod a tesztelni kívánt kerékpárokat magadnak. Kérjük, hogy csak olyan időpontot foglalj magadnak, amin biztosan részt tudsz venni. Az előzetes időpontfoglalást kérő márkák listáját április 1-e után tesszük közzé. 

HELYSZÍNI JELENTKEZÉS

Azoknál a tesztcentereknél, ahol nincs előzetes időpontfoglalás, vagy nem érkezett meg időpontra az adott tesztelő, személyesen lehet jelentkezni a teszteléshez.

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

Ha a tesztcenter előírja, kölcsönszerződést kell aláírnod, illetve valamilyen személyi iratodat mindig tartsd magadnál, mert ezt is elkérhetik a tesztelés idejére.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Kerékpározáshoz fejvédő viselése kötelező! A szervezők, illetve tesztcenterek által biztosított túravezetők utasításait minden tesztelő köteles betartani.

Helyszín, Időpont

Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Térkép Betöltése...

3 kerékpáros kört jelöltünk ki számotokra. Bővebb infó a tesztkörökről ITT!

Eső? Az idén nem lesz. Gyönyörő napsütést rendeltünk. A helyszínen állandó 350 főt befogadó sátor található, ahova be tudtok húzódni egy kis zápor elől. Ha armageddonnal riogatnak a meteorológusok akkor 2 nappal az esemény előtt fogunk dönteni a továbbiakról és mindenkit értesítünk. 

A helyszínen több helyen lehet parkolni. Az Ifjúsági Park zárt parkolója lehet az első számú célpont, de csak korán érkezőknek ajánljuk mert hamar betelik. A környező utcákban a KRESZ-nek megfelelően lehet parkolni. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a szabályos parkolásra! A parkolást polgárőrök segítik. Parkolási útmutató itt!

Parkolás tesztnap

A 41-es villamos a bejárat előtt tesz le. A budai fonódó hálózat részeként most már egyszerűen, sok helyen felszállhatsz rá. BKK menetrend ITT!

Több lehetséges útvonal, főbb városi csomópontoktól tervezve:

1. Deák Ferenc tér - Kamaraerdő

Deák Ferenc térről 4 megállót utazva a 49-es villamossal a Szent Gellért térre, majd a 41-es villamosra átszállva és 22 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkhoz érkezve.

2. Széll Kálmán tér - Kamaraerdő

A Széll Kálmán térről az 56-os villamossal, 6 megálló a Rudas Gyógyfürdőig, majd átszállva a 41-es villamosra 23 megálló után érkezik meg a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba.

3. Batthyány tér - Kamaraerdő

A Batthyány térről közvetlenül a 41-es villamossal, 27 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig.

4. Savoya Park

A Savoya Parktól 6 perc sétával közelíthető meg a Budafoki elágazás, ahol közvetlenül a 41-es villamosra felszállva, 9 megálló után érhető el Kamaraerdei Ifjúsági Park.

Útvonal

Ha stílusosan, kerékpárral szeretnél kijönni a tesztnapra, akkor javasoljuk nézd meg az útvonaladat előzetesen a budapesti kerékpárút térképünkön ITT!

Kerékpártárolás

A helyszínen őrzés nélküli kerékpártárolóval készülünk. 

Ha bármit is tesztelni szeretnél akkor igen. Először is regisztrálni kell magad itt az oldalon, ami  a felelősségvállalás miatt szükséges. A tesztcenterek külön kérhetik, hogy időpontok miatt náluk is jelentkezz be előre illetve, hogy a teszteléshez kölcsönszerződést írj alá. 

Ha nem töltötted még be a 18-at akkor szülői engedély mindenképpen szükséges a teszteléshez. 2 dolgot tehetsz: egy előre kitöltött és valamelyik szülőd által aláírt nyilatkozattal érkezel vagy elhozod az ősöket is a tesztnapra.

Regisztráció

Regisztráció hamarosan. 

Maradj naprakész


instagram facebook

Kapcsolat


Email: info@mozgasvilag.hu