Gepida

Próbáld ki a legújabb Gepida E-bike-okat a Mozgásvilág Tesztnapon!

A budapesti Olimpia Kerékpár Kft., a Gepida kerékpárok gyártója tavaly ünnepelte a 25. születésnapját. A kiváló termékeknek, precíz tervezésnek és dinamikus fejlesztéseknek köszönhetően a márka a nemzetközi kerékpáros piac meghatározó szereplője.

A siker minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy hatalmas választékával mindenki számára kínál kerékpárokat, elektromos kerékpárokat és természetesen hozzájuk tartozó kerékpáros kiegészítőket.

Mi mindennel találkozhatsz a Gepida standjánál a Mozgásvilág Tesztnapon?
Még több pedelec tesztkerékpárral, több kategóriában. A Mountainbike-ok, trekking és városi közlekedésre szánt elektromos kerékpárok csak arra várnak, hogy nyeregbe pattanj.

 

Teszteld a Gepida pedeleceket!

De mi az a pedelec? Mi a különbség a pedelec és az elektromos kerékpárok között?
Minden pedelec elektromos kerékpár, de nem minden elektromos kerékpár pedelec.
A pedelec (pedal+electric+cycle) olyan elektormos kerékpár, amelynek működtetéséhez rád is szükség van. A motoros rásegítés ugyanis csak akkor működik, ha tekersz. Akkor viszont 25km/h-ig (néhány modell akár 45 km/h-ig!) tudnak rásegíteni a teljesítményedre.


Gepida lifestyle


Igazi újdonságokkal is találkozhatsz!

Igazi újdonságnak számítanak integrált akkumulátoros kerékpárjaink, amelyekkel biztosan találkozhatsz a helyszínen, kis szerencsével pedig tesztelni is tudod majd őket. Az MTB típusok mellett egyébként a city kerékpárokban is meg fog jelenni az új Bosch integrált akkumulátor.

Az idei évben a Bosch pedelec rendszer mellett Bafang meghajtással is szerelünk majd kerékpárokat. Ebből is tesztelhettek majd modellt a helyszínen.

 

Próbáld ki az összes Gepida e-bikeot és találd meg a kedvencedet!

ASGARD eMTB fully és RUGA PRO eMTB – hegyek és völgyek ura

Innováció, teljesítmény, erő. Igazi sporteszköz, amely bármilyen emelkedőre felsegít. A Bosch Performance CX motor és az 500 WH-s akkumulátornak köszönhetően az Asgard és Ruga kerékpárjainkkal olyan helyekre is eljuthatsz, amelyekről eddig nem is álmodtál.

 

Asgard eMTB fully

Asgard eMTB fully

 

Ruga PRO

Ruga PRO

 ALBOIN 1000 – tökéletes túratárs

Az Alboinnal az emelkedők vagy hosszabb távolságok legyőzése sem lehet többé akadály. A Bosch Performance motorral és 500 WH-s akkumulátorral szerelt gép kiváló a kimerítőbb hétvégi bringatúrákhoz.

Az erős váz és a magas minőségű fékek lehetővé teszik, hogy nehezebb csomagokkal is terheld a kerékpárt, ami a tekerési élményt nem befolyásolja negatívan. Sportosabb az üléspozíció, mint a City kerékpároknál, de nem kell túlzottan a kormányra dőlni, mint egy országúti kerékpáron. A csomagtartó 25 kg-ig terhelhető, rugós nyeregcső és teleszkóp segíti elő a kényelmes tekerést.

Alboin 1000

Berig E-ATB, azaz "All Terrain Bike"

Sokan az MTB kategórián belül értelmezik az ATB kerékpárokat, amely csoportba a Berig elektromos kerékpárunk is tartozik. All Terrain Bike, vagyis minden útviszonyra alkalmas, legyen szó városi aszfaltról, göröngyös mellékutakról, vagy földes, durvább kavicsos terepről. Jellemzően 27,5-es kerékmérettel szereljük, mert ez egyesíti a 26” a 29” kerekek előnyeit. Jobban gyorsítható és fékezhető, illetve könnyedén gördül át az akadályokon. Előny továbbá, hogy a gumik nagyobb felületen tapadnak a talajhoz, így kanyarban és fékezéskor, illetve kigyorsításkor is jobbak. A hajtásról Bosch Performance motor gondoskodik 500 Wh akkumulátorral és a letisztult, egyik legkedveltebb Purion kijelzővel. Legyen szó városi cirkálásról, hosszabb túrákról, változatos terepviszonyokról, a Berig ötvözi magában mindezt, így méltán kategorizálható „minden terepre”.

Berig 

City E-bike: Reptila 1000 Altus 7 – a városban otthon van

A legtöbb elektromos city kerékpárunkat, csakúgy mint a tesztelhető Reptila 1000 Altus 7-est is, Bosch Active motorral és azok változataival szereljük. Ez a motor és rendszer nagyobb távolságok megtételére is alkalmas és a közlekedésben is nagyobb szabadságot érezhetünk az úgynevezett „hátszéllel”, ami a 25 km/h-s rásegítést hivatott jelezni. Mind az elektromos, mind pedig a hagyományos city kerékpárjainkra jellemző, hogy a vázgeometria kialakítása teljes mértékben kényelmünket szolgálja, hiszen egyenes testtartással helyezkedhetünk el a kerékpáron, így könnyedén átszelhetjük a várost, begurulhatunk a munkahelyre, elintézhetjük a bevásárlást.

Reptila 1000

 

Speed Pedelec Trekking E-bike

A Gepida termékpaletta kétfajta, úgynevezett Speed Pedelec (elektromos kerékpár, amely45 km/h-ás sebességig segít rá a hajtással) kerékpárt tartalmaz, a Fastida Pro XT 10 és Fastida XT 10 modelleket. Alapvető különbség köztük, hogy a Pro verzió integrált motor-egységgel és akkumulátorral rendelkezik. Bosch rendszerrel szereltük őket a külön ezen kerékpárokra fejlesztett Bosch Performance Speed motorral, 500 Wh akkumulátorral és számos adatot azonnal visszacsatoló Intuvia kijelzővel. A sebesség és a kecses vázkialakítás mellett magában hordja a trekking kerékpárok előnyeit, így alapból fel vannak szerelve sárvédővel, csomagtartóval, kitámasztóval. Kényelmesek, gyorsak, így alkalmasak hosszabb túrákra, viszont a mindennapi munkába-járáshoz is komoly alternatívát jelentenek az autóval vagy motorkerékpárral szemben. Fontos azonban, hogy csak tapasztalt kerékpárosoknak ajánlott, akik esetleg már motorkerékpáron is ültek, mert a gyorsasága miatt fokozott a balesetveszély, így nagyon körültekintőnek kell lennünk, ha Speed Pedelec kerékpárral közlekedünk!

Speed pedelec

 

 

Tesztflotta

Tesztelni kb. 8-10 db MTB, City és Trekking típusú kerékpárt lehet majd, online előregisztrációval. Regisztrációs link hamarosan!

 

Kiegészítők

A Tesztnapon túratáskáinkat ismerheted meg majd közelebbről. 

 

Nyereményjáték

Gyertek tesztelni a Gepida sátrához, az élményeken túl óránként a tesztelők között Gepida pólókat sorsolunk ki!Hogyan lehet tesztelni?

A Mozgásvilág Kerékpárfesztivál és Tesztnap szabadon látogatható, ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény. A kerékpárok és egyéb eszközök tesztelése az alábbi módon történik.

SZEMÉLYI FELTÉTELEK

18. életévét betöltött természetes személy, vagy szülői beleegyező nyilatkozattal rendelkező kiskorú. A tesztelésben mindenki saját felelősségére vesz részt. A sporteseményre történt jelentkezésével a jelentkező kijelenti, hogy fizikailag jó állapotban van, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodásért, balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
Az esemény látogatója elfogadja, hogy a sporteseményről készült film-, és
képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet és
ezért ellenszolgáltatást nem kér.
A változtatás jogát fenntartjuk.

REGISZTRÁCIÓ

A tesztelőknek regisztrálniuk kell magukat a tesztnapra ezen a felületen. A helyszínen is lesz lehetőség erre, de egyszerűbb és gyorsabb ha előre megteszed ezt. A regisztrációval rendelkezők az esemény napján és helyszínén, az információs pultnál vehetik majd át karszalagjukat. KARSZALAG NÉLKÜL NEM LEHET TESZTELNI!

IDŐPONTFOGLALÁS

Egyre népszerűbb a tesztcenterek körében az előzetes időpontfoglalás. Így előre összeállíthatod a napirendedet, bebiztosíthatod a tesztelni kívánt kerékpárokat magadnak. Kérjük, hogy csak olyan időpontot foglalj magadnak, amin biztosan részt tudsz venni. Az előzetes időpontfoglalást kérő márkák listáját április 1-e után tesszük közzé. 

HELYSZÍNI JELENTKEZÉS

Azoknál a tesztcentereknél, ahol nincs előzetes időpontfoglalás, vagy nem érkezett meg időpontra az adott tesztelő, személyesen lehet jelentkezni a teszteléshez.

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

Ha a tesztcenter előírja, kölcsönszerződést kell aláírnod, illetve valamilyen személyi iratodat mindig tartsd magadnál, mert ezt is elkérhetik a tesztelés idejére.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Kerékpározáshoz fejvédő viselése kötelező! A szervezők, illetve tesztcenterek által biztosított túravezetők utasításait minden tesztelő köteles betartani.

Helyszín, Időpont

Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Térkép Betöltése...

3 kerékpáros kört jelöltünk ki számotokra. Bővebb infó a tesztkörökről ITT!

Eső? Az idén nem lesz. Gyönyörő napsütést rendeltünk. A helyszínen állandó 350 főt befogadó sátor található, ahova be tudtok húzódni egy kis zápor elől. Ha armageddonnal riogatnak a meteorológusok akkor 2 nappal az esemény előtt fogunk dönteni a továbbiakról és mindenkit értesítünk. 

A helyszínen több helyen lehet parkolni. Az Ifjúsági Park zárt parkolója lehet az első számú célpont, de csak korán érkezőknek ajánljuk mert hamar betelik. A környező utcákban a KRESZ-nek megfelelően lehet parkolni. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a szabályos parkolásra! A parkolást polgárőrök segítik. Parkolási útmutató itt!

Parkolás tesztnap

A 41-es villamos a bejárat előtt tesz le. A budai fonódó hálózat részeként most már egyszerűen, sok helyen felszállhatsz rá. BKK menetrend ITT!

Több lehetséges útvonal, főbb városi csomópontoktól tervezve:

1. Deák Ferenc tér - Kamaraerdő

Deák Ferenc térről 4 megállót utazva a 49-es villamossal a Szent Gellért térre, majd a 41-es villamosra átszállva és 22 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkhoz érkezve.

2. Széll Kálmán tér - Kamaraerdő

A Széll Kálmán térről az 56-os villamossal, 6 megálló a Rudas Gyógyfürdőig, majd átszállva a 41-es villamosra 23 megálló után érkezik meg a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba.

3. Batthyány tér - Kamaraerdő

A Batthyány térről közvetlenül a 41-es villamossal, 27 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig.

4. Savoya Park

A Savoya Parktól 6 perc sétával közelíthető meg a Budafoki elágazás, ahol közvetlenül a 41-es villamosra felszállva, 9 megálló után érhető el Kamaraerdei Ifjúsági Park.

Útvonal

Ha stílusosan, kerékpárral szeretnél kijönni a tesztnapra, akkor javasoljuk nézd meg az útvonaladat előzetesen a budapesti kerékpárút térképünkön ITT!

Kerékpártárolás

A helyszínen őrzés nélküli kerékpártárolóval készülünk. 

Ha bármit is tesztelni szeretnél akkor igen. Először is regisztrálni kell magad itt az oldalon, ami  a felelősségvállalás miatt szükséges. A tesztcenterek külön kérhetik, hogy időpontok miatt náluk is jelentkezz be előre illetve, hogy a teszteléshez kölcsönszerződést írj alá. 

Ha nem töltötted még be a 18-at akkor szülői engedély mindenképpen szükséges a teszteléshez. 2 dolgot tehetsz: egy előre kitöltött és valamelyik szülőd által aláírt nyilatkozattal érkezel vagy elhozod az ősöket is a tesztnapra.

Regisztráció

Regisztráció hamarosan. 

Maradj naprakész


instagram facebook

Kapcsolat


Email: info@mozgasvilag.hu