Burgenland

Kerékpáros élmények a Fertő tónál, túra- és kerékpározás a Rosalia régióban és kézműves fagyi Burgenland sátránál!

 

Fertő tó


Kerékpáros- és természeti élmények a Fertő tónál

1000 km hosszan 40 kerékpárút kínál sportos élményeket a természet, a kultura, a bor & gasztronómia területén egyaránt.

 

Kerékpáros élmények a Fertő tónál

 

A kerékpárosok stresszmentesen élvezhetik a Neusiedlersee-Seewinkel Nemzeti Park természeti értékeit, a kerékpárút menti tipikus burgenlandi vendéglők és borospincék regionális finomságait. Attól függetlenül, hogy sportosan aktív, kényelmes családi vagy kulináris jellegű kerékpártúra kerül megtervezésre, a több mint 1000 km hosszú, 40 tematikusan különböző kerékpárút készen áll arra, hogy személyesen lehessen megtapasztalni a pannon sztyeppei tó és környékének egyedülálló szépségét.

 

 


Rosalia régió

Bemutatkozik a Rosalia - Neufelder See régió

Rosalia - Neufelder See régió

 

Az igazi WOW! élmény Burgenlandban

Így Burgenlandot még sohasem láttad: kerékpározás, túra, vízi sportok és változatos természeti- és kulturális ajánlatok varázsolják el a pihenésre vágyakozókat és a kalandra éheseket egyaránt. Aki pedig egyszerűen csak lazulni szeretne, a Rosalia-Neufelder See régióban szintén jó helyen jár. Élvezd az életet messze a stressztől és a nyüzsgéstől, kóstolj bele a regionális finomságokba és a kitűnő minőségű borokba – itt mindenki megtalálja a saját személyes WOW! élményét.


Sportos WOW! élmények

A túrázók és kerékpárosok itt igazán elemükben érezhetik magukat: az élménykerékpárosok felfedezhetik a könnyűtől a közepesen nehéz kategóriáig terjedő kerékpárutakat borospincék vagy falusi boltocskák mentén kerekezve, melyek igazán nincsenek messze egymástól. A családok számára a Koglweg megannyi élményt kínál: A Naturpark Rosalia-Kogelberg a „Teichwiesen“ természetvédelmi terület izgalmas élményeket nyújt, amit nem érdemes kihagyni, ha erre járunk! A túrázni vágyók nagyszerű kirándulásokat tehetnek a Forchtenstein várhoz vagy a Rosalia -hegységben – ahol csodálatos panoráma lesz a jutalmuk. Az e-bike kedvelők számára pedig a régió igazi kihívást tartogat: bringázás dimbes-dombos és változatos vidéken, sok látnivalóval, akár rögtön a kerékpárút mentén.

 

Bringázás a Rosalia régió vidékén

 

A Neufelder tó Kelet-Ausztria búvárközpontja – amely mélysége, tisztasága és érdekes vízalatti világa miatt a búvárok körében igen közkedvelt. Különböző létesítmények gondoskodnak itt a búvárok komfortjáról, sőt még egy helyi búváriskola is színesíti a kínálatot. További idillikus és kitűnő vízminőségű fürdőtó és infrastruktúra vár Forchtensteinben, Rohrbachban, Pöttschingben, Steinbrunnban, Neudörflben és Wiesenben („Rómaifürdő“).

 

Még több infó:
www.rosalia.at

 

 

Különleges vendég Burgenland sátránál: a Heiling fagyi-manufaktúra!

Gyere a Heiling fagyiskocsihoz!


A Heiling fagyi-manufaktúra 1927 óta készít kézműves fagylaltokat. Joachim Kitzwögerer, aki a vállalkozást 2013-ban átvette, megújította a vállalkozást. Egyetlen üzletből mostanra már 12 fagyizó nyitotta meg kapuit Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland szerte.

 

Fagylalt választék

 

Gyertek fagyizni! 

A középpontban a fenntartható működés érdekében regionális hozzávalók biztosítják az alapot. A gyümölcsöket a régióból szerzik be, így támogatva ezzel a helyi kistermelők munkáját. Ugyanakkor a fejlődés elengedhetetlen - éppen ezért követve a trendeket 2018-ban cukormentes fagylaltokkal rukkoltak elő, amely a vevők körében nagy tetszést aratott. A fagylaltízek kialakításánál mindig keresik a forradalmi újításokat és a fagylaltélményt a legmagasabb szinten állítják elő. 

 

Fagyigombócok 

Heiling fagylalt-manufaktúra 

 


Játék burgenlandi nyereményekért

Gyertek Burgenland sátrához játszani, a nap folyamán képek helyes párosításával és kvízkérdések helyes megválaszolásával apró ajándékokat nyerhettek!

 

Szeretettel várunk mindenkit Burgenland sátránál!Hogyan lehet tesztelni?

A Mozgásvilág Kerékpárfesztivál és Tesztnap szabadon látogatható, ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény. A kerékpárok és egyéb eszközök tesztelése az alábbi módon történik.

SZEMÉLYI FELTÉTELEK

18. életévét betöltött természetes személy, vagy szülői beleegyező nyilatkozattal rendelkező kiskorú. A tesztelésben mindenki saját felelősségére vesz részt. A sporteseményre történt jelentkezésével a jelentkező kijelenti, hogy fizikailag jó állapotban van, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodásért, balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
Az esemény látogatója elfogadja, hogy a sporteseményről készült film-, és
képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet és
ezért ellenszolgáltatást nem kér.
A változtatás jogát fenntartjuk.

REGISZTRÁCIÓ

A tesztelőknek regisztrálniuk kell magukat a tesztnapra ezen a felületen. A helyszínen is lesz lehetőség erre, de egyszerűbb és gyorsabb ha előre megteszed ezt. A regisztrációval rendelkezők az esemény napján és helyszínén, az információs pultnál vehetik majd át karszalagjukat. KARSZALAG NÉLKÜL NEM LEHET TESZTELNI!

IDŐPONTFOGLALÁS

Egyre népszerűbb a tesztcenterek körében az előzetes időpontfoglalás. Így előre összeállíthatod a napirendedet, bebiztosíthatod a tesztelni kívánt kerékpárokat magadnak. Kérjük, hogy csak olyan időpontot foglalj magadnak, amin biztosan részt tudsz venni. Az előzetes időpontfoglalást kérő márkák listáját április 1-e után tesszük közzé. 

HELYSZÍNI JELENTKEZÉS

Azoknál a tesztcentereknél, ahol nincs előzetes időpontfoglalás, vagy nem érkezett meg időpontra az adott tesztelő, személyesen lehet jelentkezni a teszteléshez.

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

Ha a tesztcenter előírja, kölcsönszerződést kell aláírnod, illetve valamilyen személyi iratodat mindig tartsd magadnál, mert ezt is elkérhetik a tesztelés idejére.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Kerékpározáshoz fejvédő viselése kötelező! A szervezők, illetve tesztcenterek által biztosított túravezetők utasításait minden tesztelő köteles betartani.

Helyszín, Időpont

Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Térkép Betöltése...

3 kerékpáros kört jelöltünk ki számotokra. Bővebb infó a tesztkörökről ITT!

Eső? Az idén nem lesz. Gyönyörő napsütést rendeltünk. A helyszínen állandó 350 főt befogadó sátor található, ahova be tudtok húzódni egy kis zápor elől. Ha armageddonnal riogatnak a meteorológusok akkor 2 nappal az esemény előtt fogunk dönteni a továbbiakról és mindenkit értesítünk. 

A helyszínen több helyen lehet parkolni. Az Ifjúsági Park zárt parkolója lehet az első számú célpont, de csak korán érkezőknek ajánljuk mert hamar betelik. A környező utcákban a KRESZ-nek megfelelően lehet parkolni. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a szabályos parkolásra! A parkolást polgárőrök segítik. Parkolási útmutató itt!

Parkolás tesztnap

A 41-es villamos a bejárat előtt tesz le. A budai fonódó hálózat részeként most már egyszerűen, sok helyen felszállhatsz rá. BKK menetrend ITT!

Több lehetséges útvonal, főbb városi csomópontoktól tervezve:

1. Deák Ferenc tér - Kamaraerdő

Deák Ferenc térről 4 megállót utazva a 49-es villamossal a Szent Gellért térre, majd a 41-es villamosra átszállva és 22 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkhoz érkezve.

2. Széll Kálmán tér - Kamaraerdő

A Széll Kálmán térről az 56-os villamossal, 6 megálló a Rudas Gyógyfürdőig, majd átszállva a 41-es villamosra 23 megálló után érkezik meg a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba.

3. Batthyány tér - Kamaraerdő

A Batthyány térről közvetlenül a 41-es villamossal, 27 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig.

4. Savoya Park

A Savoya Parktól 6 perc sétával közelíthető meg a Budafoki elágazás, ahol közvetlenül a 41-es villamosra felszállva, 9 megálló után érhető el Kamaraerdei Ifjúsági Park.

Útvonal

Ha stílusosan, kerékpárral szeretnél kijönni a tesztnapra, akkor javasoljuk nézd meg az útvonaladat előzetesen a budapesti kerékpárút térképünkön ITT!

Kerékpártárolás

A helyszínen őrzés nélküli kerékpártárolóval készülünk. 

Ha bármit is tesztelni szeretnél akkor igen. Először is regisztrálni kell magad itt az oldalon, ami  a felelősségvállalás miatt szükséges. A tesztcenterek külön kérhetik, hogy időpontok miatt náluk is jelentkezz be előre illetve, hogy a teszteléshez kölcsönszerződést írj alá. 

Ha nem töltötted még be a 18-at akkor szülői engedély mindenképpen szükséges a teszteléshez. 2 dolgot tehetsz: egy előre kitöltött és valamelyik szülőd által aláírt nyilatkozattal érkezel vagy elhozod az ősöket is a tesztnapra.

Regisztráció

Regisztráció hamarosan. 

Maradj naprakész


instagram facebook

Kapcsolat


Email: info@mozgasvilag.hu