Alsó-Ausztria

A tesztnapon bemutatkozik Alsó-Ausztria TOP 10 kerékpárútja!

 

Szeretsz kerékpártúrázni?

Egy jó folyóparti bringázás? Esetleg zarándoklattal egybekötve? Hosszabb, mondjuk 10 napos túra érdekel? Inkább csillagtúráznál? Kényelmesen, csomagjaid hátrahagyva? 

Felkerékpároznál egy alpesi tóhoz? 

Ingyenes zsebtérkép Alsó-Ausztria legtutibb kerékpárútjaival

Hogy lehet a tied? Gyere ki a Mozgásvilág tesztnapra és keresd fel a gyermek KRESZ-pálya mellett lévő Alsó-Ausztria sarkot. 

Kérd az ingyenes kerékpáros térképet - forgasd meg a szerencsekereket!

Ha szerencséd van, nyerhetsz is! Forgasd meg Alsó-Ausztria szerencsekerekét: ha a megadott kérdésre helyesen válaszolsz, úgy apró ajándék üti a markod!

Top 10 alsó-ausztriai kerékpárút tipp, hogy addig se unatkozz: 

Dunai-kerékpárút (EuroVelo 6)

Tekerj végig az UNESCO világörökség részét képző Wachau térségén, látogass el a történelmi Aggstein, Melk és Dürnstein városaiba, tájékozódj a helyi kulturális látványosságok felől és kóstold meg a helyi finomságokat!
Táv: 272 km, szintemelkedés: 725 km. Kiindulópont: Enns - Érkezés: Hainburg.
Tudj meg többet a Dunai-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

Ybbstal-kerékpárút

Ybbstal kerékpárút

Kövessük az Ybbs folyót a Dunától egészen az alpesi tóig. Az összesen 107 km hosszú útvonal 55 km-es központi szakasza Waidhofen an der Ybbs és Lunz am See között az egykori Ybbstal-vasút vonalát követi. Igazi felfrissülés ígérkezik itt az Ybbs mentén, ahol több helyen is megmártózhatunk a folyóban és végül csobbanhatunk egyet az álomszép Lunzi-tóban is.
Táv: 55 km, szintemelkedés: 623 m. Kiindulópont: Waidhofen an der Ybbs - Érkezés: Lunz am See.
Tudj meg többet az Ybbstal-kerékpárútról >> ITT! <<
Beszámolónkat az Ybbstal-kerékpárút kipróbálásáról >> IDE << kattintva tudod elolvasni!

 

Triestingau-kerékpárút

Bécstől délre, változatos tájakban gazdag kirándulási célpontokat találunk. A Triesting folyó mellett bringázva távolba nyúló lankás szántóföldek és idilli árterek mellett haladunk el.
Táv: 32 km, szintemelkedés 171 m. Kiindulópont: Lanzendorf - Érkezés: Schönau an der Triesting.
Tudj meg többet a Triestingau-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

 

Thayarunde-kerékpárút

Ahol egykoron gőzmozdonyok szelték át a tájat, ott most a bringások élvezhetik a friss levegőt a Waidhofen–Slavonice és Göpfritz–Raabs közötti régi vasútvonalakon. A Thaya folyama mentén haladva nemcsak ritka természeti kincsek, hanem egyéb érdekességek is várnak ránk, mint pl. a waldkircheni vasútállomás régi vasúti kocsikkal és fűtőházzal, valamint Raabs impozáns vára. Sőt, a nyári hónapokban a Thaya folyóban fürdeni is lehet!
Táv: 96 km, szintemelkedés: 623 m. Kiindulópont/Érkezés: Göpfritz an der Wild.
Tudj meg többet a Thayarunde-kerékpárútról >> IDE << kattintva!


Kamp-Thaya-March- kerékpárút

Kamptal kerékpárút a Waldviertelben Forrás: (c) Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst

A túraútvonal három folyó, a Kamp, Thaya és a March mentén halad és számos történelmi várral, kastéllyal, várrommal, kolostorral és múzeummal időutazásra invitálja a kerekezőket. A 427 km hosszú kerékpárút átszeli a Thayatal Nemzeti Parkot és egy festői szépségű bortermelő régiót. Rövidebb, könnyen teljesíthető szakaszokra osztva is jól bejárható.
Táv: 427 km, szintemelkedés: 3587 m. Kiindulópont: Krems - Érkezés: Stopfenreuth.
Tudj meg többet a Kamp-Thaya-March- kerékpárútról >> IDE << kattintva!


EuroVelo 9

Az EuroVelo 9 a kerékpározás határtalan örömével kecsegtet a Balti-tengertől egészen az Adriáig – az Alsó-Ausztriában található 212 km-es szakasza áthalad a gyönyörű Waldviertelen, a Bécsi Erdő termálrégióján és végül a Bécsi Alpok vidékén. Bécsújhely után, sík terepen haladva a Bécsi Alpok vonulatára láthatunk rá.
Táv: 212 km, szintemelkedés: 1223 m. Kiindulópont: Reintal - Érkezés: Mönichkirchen.
Tudj meg többet az EuroVelo 9 kerékpárútról >> IDE << kattintva!

Triesting-Gölsental-kerékpárút

Aki a 62 km hosszú útvonal mentén pedáloz Bécs és Mariazell között, az a Via Sacrán jár, vagyis egy régi zarándokút útvonalán. Út közben kellemes pihenőhelyeken állhatunk meg a Triesting és a Gölsen folyók partszakasza mentén, míg egy erdős magaslatra érve elénk tárul Araburg várának látványa.
Táv: 62 km, szintemelkedés: 810 m. Kiindulópont: Schönau an der Triesting - Érkezés: Traisen.
Tudj meg többet a Triesting-Gölsental-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

Piestingtal-kerékpárút

A kerékpárút a csorgadozó Piesting mentén, vadromantikus tájakon, fahidak és építészeti látványosságok mellett halad el. A sík kerékpárútvonal a „Látványok paradicsoma“ névvel illetett vidéken vezet végig, ahol érdemes kitérőt tenni a Myrafälle vízesésekhez vagy a Régi Mesterségek Múzeumához (Waldbauernmuseum).
Táv: 38 km, szintemelkedés: 434 m. Kiindulópont: Sollenau - Érkezés: Gutenstein.
Tudj meg többet a Piestingtal-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

Traisental-kerékpárút

Traisental kerékpárút pihenő Forrás: © Niederösterreich-Werbung/schwarz-koenig.at

A kerékpárút Traismauertől követi a Traisen folyót, majd áthalad a tartományi főváros, St. Pölten belvárosán, míg Mariazellbe, Európa egyik legfontosabb zarándokhelyére ér.
Táv: 111 km, szintemelkedés: 1093 m. Kiindulópont: Traismauer - Érkezés: Mariazell.
Tudj meg többet a Traisental-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

 

Iron Curtain Trail (EuroVelo 13)

Újra és újra átléphetjük a határt, ha az egykori vasfüggöny mentén kerékpározunk, ahol manapság szabadon mozoghatunk egy olyan vidéken, ahol az állat- és növényvilág sokszínűsége nem ismer határokat. A Finnországtól a Fekete-tengerik haladó útvonal itt található 400 km-es szakaszának minden egyes kilométere felejthetetlen és történelmi.
Táv: 406 km, szintemelkedés: 2387 m. Kiindulópont: Gmünd - Érkezés: Pozsony.
Tudj meg többet a Traisental-kerékpárútról >> IDE << kattintva!

 

Nyeregbe fel! Hol találom ezeket az utakat?

Gyere ki az áprilisi Mozgásvilág Tesztnapra és vegyél el egy ingyenes térképet, amely összehajtogatva a farzsebedben is elfér és tartalmazza ezt a 10 túrát (is).

A 2019-es Mozgásvilág Tesztnap gyermek-, és családi programjainak kiemelt támogatója az Alsó-Ausztriai Idegenforgalmi Hivatal.

 Hogyan lehet tesztelni?

A Mozgásvilág Kerékpárfesztivál és Tesztnap szabadon látogatható, ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvény. A kerékpárok és egyéb eszközök tesztelése az alábbi módon történik.

SZEMÉLYI FELTÉTELEK

18. életévét betöltött természetes személy, vagy szülői beleegyező nyilatkozattal rendelkező kiskorú. A tesztelésben mindenki saját felelősségére vesz részt. A sporteseményre történt jelentkezésével a jelentkező kijelenti, hogy fizikailag jó állapotban van, a fenti okokra visszavezethető bármilyen károsodásért, balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.
Az esemény látogatója elfogadja, hogy a sporteseményről készült film-, és
képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhet és
ezért ellenszolgáltatást nem kér.
A változtatás jogát fenntartjuk.

REGISZTRÁCIÓ

A tesztelőknek regisztrálniuk kell magukat a tesztnapra ezen a felületen. A helyszínen is lesz lehetőség erre, de egyszerűbb és gyorsabb ha előre megteszed ezt. A regisztrációval rendelkezők az esemény napján és helyszínén, az információs pultnál vehetik majd át karszalagjukat. KARSZALAG NÉLKÜL NEM LEHET TESZTELNI!

IDŐPONTFOGLALÁS

Egyre népszerűbb a tesztcenterek körében az előzetes időpontfoglalás. Így előre összeállíthatod a napirendedet, bebiztosíthatod a tesztelni kívánt kerékpárokat magadnak. Kérjük, hogy csak olyan időpontot foglalj magadnak, amin biztosan részt tudsz venni. Az előzetes időpontfoglalást kérő márkák listáját április 1-e után tesszük közzé. 

HELYSZÍNI JELENTKEZÉS

Azoknál a tesztcentereknél, ahol nincs előzetes időpontfoglalás, vagy nem érkezett meg időpontra az adott tesztelő, személyesen lehet jelentkezni a teszteléshez.

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS

Ha a tesztcenter előírja, kölcsönszerződést kell aláírnod, illetve valamilyen személyi iratodat mindig tartsd magadnál, mert ezt is elkérhetik a tesztelés idejére.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Kerékpározáshoz fejvédő viselése kötelező! A szervezők, illetve tesztcenterek által biztosított túravezetők utasításait minden tesztelő köteles betartani.

Helyszín, Időpont

Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Térkép Betöltése...

3 kerékpáros kört jelöltünk ki számotokra. Bővebb infó a tesztkörökről ITT!

Eső? Az idén nem lesz. Gyönyörő napsütést rendeltünk. A helyszínen állandó 350 főt befogadó sátor található, ahova be tudtok húzódni egy kis zápor elől. Ha armageddonnal riogatnak a meteorológusok akkor 2 nappal az esemény előtt fogunk dönteni a továbbiakról és mindenkit értesítünk. 

A helyszínen több helyen lehet parkolni. Az Ifjúsági Park zárt parkolója lehet az első számú célpont, de csak korán érkezőknek ajánljuk mert hamar betelik. A környező utcákban a KRESZ-nek megfelelően lehet parkolni. Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a szabályos parkolásra! A parkolást polgárőrök segítik. Parkolási útmutató itt!

Parkolás tesztnap

A 41-es villamos a bejárat előtt tesz le. A budai fonódó hálózat részeként most már egyszerűen, sok helyen felszállhatsz rá. BKK menetrend ITT!

Több lehetséges útvonal, főbb városi csomópontoktól tervezve:

1. Deák Ferenc tér - Kamaraerdő

Deák Ferenc térről 4 megállót utazva a 49-es villamossal a Szent Gellért térre, majd a 41-es villamosra átszállva és 22 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkhoz érkezve.

2. Széll Kálmán tér - Kamaraerdő

A Széll Kálmán térről az 56-os villamossal, 6 megálló a Rudas Gyógyfürdőig, majd átszállva a 41-es villamosra 23 megálló után érkezik meg a Kamaraerdei Ifjúsági Parkba.

3. Batthyány tér - Kamaraerdő

A Batthyány térről közvetlenül a 41-es villamossal, 27 megállót utazva a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig.

4. Savoya Park

A Savoya Parktól 6 perc sétával közelíthető meg a Budafoki elágazás, ahol közvetlenül a 41-es villamosra felszállva, 9 megálló után érhető el Kamaraerdei Ifjúsági Park.

Útvonal

Ha stílusosan, kerékpárral szeretnél kijönni a tesztnapra, akkor javasoljuk nézd meg az útvonaladat előzetesen a budapesti kerékpárút térképünkön ITT!

Kerékpártárolás

A helyszínen őrzés nélküli kerékpártárolóval készülünk. 

Ha bármit is tesztelni szeretnél akkor igen. Először is regisztrálni kell magad itt az oldalon, ami  a felelősségvállalás miatt szükséges. A tesztcenterek külön kérhetik, hogy időpontok miatt náluk is jelentkezz be előre illetve, hogy a teszteléshez kölcsönszerződést írj alá. 

Ha nem töltötted még be a 18-at akkor szülői engedély mindenképpen szükséges a teszteléshez. 2 dolgot tehetsz: egy előre kitöltött és valamelyik szülőd által aláírt nyilatkozattal érkezel vagy elhozod az ősöket is a tesztnapra.

Regisztráció

Regisztráció hamarosan. 

Maradj naprakész


instagram facebook

Kapcsolat


Email: info@mozgasvilag.hu